Image
Γευστικά Πιάτα
Image
Επιλεγμένα Κρασιά
Image
Εκλεκτές συνταγές
Image module
Piedra Opera Bar Restaurant

Μια γεύση από το μενού

Delimiter
Carpaccio μοσχάρι με ρόκα, τοματίνια και λάδι λευκής τρούφας
Μανιτάρια με φύκια wakame, καβουρδισμένο σουσάμι και σησαμέλαιο
Γαρίδες σωτέ με μπούκοβο και κρασί
Κοτόπουλο tandoori με ξυνόκρεμα
Καλαμάρι σωτέ με πέστο ρόκας πάνω σε τραγανό πατατάκι
Ταλαγάνι σχάρας με τραγανή σαλάτα και μαρμελάδα σύκο
Σαλάτα με τοματίνια, ρόκα, κατίκι, ντακάκι χαρουπιού, αβοκάντο και ανθό αλατιού
Σαλάτα με παντζάρι, ξηνόμηλο, καρυδόψιχα και sauce γιαουρτιού
Σαλάτα σπανακόπιτα με αρωματικά βότανα , κρέμα φέτας και τραγανά πιτάκια
Καρδιές σαλατικών, με καπνιστό σολομό, αγγούρι, αβοκάντο και dressing εσπεριδοειδών με παπαρουνόσπορο, τυλιγμένες σε φύλλα
Ριζότο κολοκύθας με σπαράγγια και crispy προσούτο Ευρυτανίας
Κότσι αρνιού κονφί με γλάσο λεμονιού αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι και πουρέ σελινόριζας
Σφυρίδα φρικασέ, μαγειρεμένη σε κενό αέρος, με άγρια χόρτα
Φιλέτο κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε κενό αέρος, με αγριόρυζο και τραγανά λαχανικά
Κριθαρότο με γαρίδες, ψητά τοματίνια και λάδι βασιλικού
Rib eye σχάρας με αρωματικό βούτυρο, μαύρο αλάτι, πατάτες baby & σπαράγγια
Τάρτα διπλής σοκολάτας αρωματισμένη με espresso
Κρέμα Καταλάνα με lime

ΛΕΥΚΑ

ΡΟΔΙΤΗΣ NATURE, (Φυσικής Οινοποίησης, Πελοπόννησος):
Φυσικό κρασί που όμως συνδυάζει πέρα από τις μελένιες και ξηροκαρπάτες οξειδωτικές νότες και πεντακάθαρο φρούτο στις αποχρώσεις του άγουρου ροδάκινου μαζί με ανθικά αρώματα ακακίας. Μέτριο και σχετικά παχύ στο στόμα με φίνα ισορροπία, είναι ένα κρασί ταυτόχρονα απολαυστικό και πολύπλοκο. Αλκοολικοί βαθμοί : 12 %
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (Ασύρτικο):
Στη μύτη επικρατούν τα αρώματα αχλαδιού και βρεγμένης πέτρας μαζί με ανθικές και μπισκοτένιες νότες. Το στόμα είναι γεμάτο χωρίς να είναι καθόλου βαρύ, με όγκο αλλά και την ταυτόχρονη παρουσία φρεσκάδας που προσδίδει στο κρασί έναν κομψά ισορροπημένο χαρακτήρα. Αλκοολικοί βαθμοί :13,5 %
ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ CHARDONNAY (Βόρεια Αττική):
Λαμπερό χρυσοκίτρινο, με αρώματα ώριμων φρούτων, όπως ροδάκινο, αχλάδι, πεπόνι και μάνγκο εντυπωσιάζει με την δροσερή αλλά ταυτόχρονα πλούσια γεύση του, μέχρι την μακριά του επίγευση σε νότες καραμέλας βουτύρου και βανίλιας. Αλκοολικοί βαθμοί : 13,5 %
ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ (Trebbiano - Ροδίτης Αλεπού)
Αλκοολικοί βαθμοί : 12,5%
ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ (Δράμα, Sauvignon blanc- Ασύρτικο) :
Εκφραστικός αρωματικός και γευστικός χαρακτήρας εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Η ισορροπημένη οξύτητα συνδυάζεται με τη διακριτική λιπαρότητα, προσφέροντας μας ένα πολύ αξιόλογο κρασί. Αλκοολικοί βαθμοί : 13%
ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ (Μαλαγουζιά):
Στην μαγευτική Σαμοθράκη, στο νησί της Φτερωτής Νίκης, συναντάμε το νέο και μοναδικό οινοποιείο του νησιού το Μελμάρ. Με παρακαταθήκη την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις μαλαγουζιές του διεθνή διαγωνισμού Θεσσαλονίκης και το χρυσό μετάλλιο, θα σας εντυπωσιάσει με την ένταση των αρωμάτων του που παραπέμπουν σε ροδάκινο, βερίκοκο, περγαμόντο, δυόσμο, καθώς και για το πλούσιο και γεμάτο στόμα του. Αλκοολικοί βαθμοί : 13 %
MORE WINE  (Μαντινεία, Μοσχοφίλερο 100%):
Απαλή ανθική μύτη λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών που συμπληρώνονται από νύξεις φρέσκων βοτάνων και πυρηνόκαρπων φρούτων. Στόμα με πολύ καλή οξύτητα και δροσερό τελείωμα. Αλκοολικοί βαθμοί : 12 %

ΚΟΚΚΙΝΑ

OENOS NATURE ΝΑΟΥΣΑ (Φυσικής Οινοποίησης, ΠΟΠ Ξινόμαυρο):
Μία φίνα Νάουσα με τόσες τανίνες όσες πρέπει, φρεσκάδα φρούτου και εξαιρετική τυπικότητα new age Νάουσας. Αλκοολικοί βαθμοί : 13,%
ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (Νεμέα, Αγιωργίτικο):
Πλούσιο ερυθρό κρασί με όμορφη αρωματική παρέμβαση από το δρύινο βαρέλι. Ισορροπημένο, με καλή οξύτητα και ευγενείς τανίνες. Αλκοολικοί βαθμοί : 13 %
ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ (Παγγαίο, Cabernet - Merlot):
Ένα κρασί που εντυπωσιάζει με το συνδυασμό σοβαρότητας και φινέτσας, με όμορφα τυπικά αρώματα και πλούσιες τανίνες. Αλκοολικοί βαθμοί : 13,5 %
ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ SYRAH (Αφράτη Ευβοίας):
Πλούσιο μπουκέτο με έντονα χαρακτηριστικά μπαχαρικών, πιπεριού, κανέλας, καπνού, όπου πλαισιώνονται από άφθονο μαύρο φρούτο. Ώριμες αισθητές τανίνες, με στρογγυλή μακριά επίγευση. Αλκοολικοί βαθμοί : 14%
ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ (Merlot - Grenache Rouge)
Αλκοολικοί βαθμοί : 12,5%
ΟΙΝΟΓΕΝΕΣΙΣ ΦΕΓΓΙΤΕΣ (Δράμα, Cabernet Sauvignon – Merlot - Cabernet Franc):
Φινετσάτη, εξελικτική μύτη με τα μαύρα και κόκκινα φρούτα να αποτελούν τη βάση. Βατόμουρο και φραγκοστάφυλο συνδυάζονται με ώριμο κεράσι και δαμάσκηνο ενώ κανέλα, γαρύφαλλο και πράσινο πιπέρι χαρίζουν μπαχαρένιο αρακτήρα. Αλκοολικοί βαθμοί : 13,5%
ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ – PINOT NOIR (Φλώρινα):
Ένα κρασί ισορροπημένο με φρέσκια οξύτητα και μεταλλικό χαρακτήρα. Δελεαστικό μπουκέτο σύνθετων αρωμάτων που χαρακτηρίζεται από άγρια κεράσια, ήπια μπαχαρικά. Δροσερή οξύτητα που ελκύει κάθε εκπαιδευμένο ουρανίσκο. Αλκοολικοί βαθμοί : 14,5%
MERLOT ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ
Από τους αμπελώνες της Λάρισας, έρχεται ένα εκλεκτό ερυθρό μονοποικιλιακό κρασί από merlot που έχει παλαιώσει σε γαλλικά βαρέλια για 14 μήνες. Ένα κρασί με πλούσια αρώματα δαμάσκηνου, σοκολάτας, βανίλιας. Στο στόμα διακρίνεται για το πλούσιο σώμα του και την ιδιαίτερη επίγευσή του. Αλκοολικοί βαθμοί : 14%

ΡΟΖΕ

ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ ΑΒΔΗΡΟΣ (Ξάνθη, Παμίδι – Syrah):
Στη μύτη τα γλυκά αρώματα ροδιού, φράουλας και βύσσινου πλημμυρίζουν το ποτήρι συνοδευόμενα από κεράσι. Στο στόμα πλούσιο, με βελούδινη, λιπαρή αίσθηση. Αλκοολικοί βαθμοί : 12%
ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ (Αρχαία Νεμέα, Αγιωργήτικο)
Ένα ροζέ κρασί εντυπωσιακό από κάθε άποψη: ξεκινώντας από το έντονο βυσσινί χρώμα του, προχωρώντας με τη δυνατή φρουτώδη μύτη του & καταλήγοντας στην μεστή αίσθηση και μακρά επίγευσή του στο στόμα. Αλκοολικοί βαθμοί : 13,5%
MORE ROSE WINE (Μαντινεία, Μοσχοφίλερο 100%):
με εκχύλιση δύο ημερών έχουμε ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ, που διαθέτει καθαρότητα φρούτων πολυπλοκότητα και πάχος, η ισορροπία της οξύτητας του και τα πλούσια αρώματα  του το κάνουν ευέλικτο σε πολλούς συνδυασμούς. Αλκοολικοί βαθμοί : 13,5%
ΠΟΤΗΡΙ ΡΟΖΕ (Παμίδι – Syrah)
Αλκοολικοί βαθμοί : 12%

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ – ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ

MOET ET CHANDON

 

PROSECCO

 

MOSCATO D’ASTI
Image module
Image module
Image module
ΣΑΛΑΤΑ

Καρδιές σαλατικών

Delimiter

με καπνιστό σολομό, αγγούρι, αβοκάντο και dressing εσπεριδοειδών με παπαρουνόσπορο, τυλιγμένες σε φύλλα 

ΟΡΕΚΤΙΚΟ

Γαρίδες σωτέ

Delimiter

με μπούκοβο και κρασί

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ

Κότσι αρνιού κονφί

Delimiter

με γλάσο λεμονιού αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι και πουρέ σελινόριζας

ΣΑΛΑΤΑ

Σαλάτα σπανακόπιτα

Delimiter

με αρωματικά βότανα , κρέμα φέτας και τραγανά πιτάκια

Κυριως Πιατο

Σφυρίδα φρικασέ

Delimiter

μαγειρεμένη σε κενό αέρος, με άγρια χόρτα

Image module
Image module
Image module