Image
Γευστικά Πιάτα
Image
Επιλεγμένα Κρασιά
Image
Εκλεκτές συνταγές
Image module
Piedra Opera Bar Restaurant

Μια γεύση από το μενού

Carpaccio μοσχάρι με ρόκα, τοματίνια ανθό αλατιού και λάδι λευκής τρούφας
Γαρίδες σωτέ με γλυκό μπούκοβο και λευκό κρασί
Σουτζουκάκια κοτόπουλο με κρέμα πατάτας
Καπνιστός κόκκινος τόνος με τοματίνια κονφί και πεκορίνο Αμφιλοχίας
Ταλαγάνι σχάρας με τραγανή σαλάτα και μαρμελάδα εσπεριδοειδών
Σαλάτα με τοματίνια, ρόκα, κατίκι, ντακάκι χαρουπιού, αβοκάντο και ανθό αλατιού
Τραγανή μεσκλάν με κινόα, σιτάρι, σταφίδες, cottage cheese και αχλάδι ποσέ
Μαυρομάτικα φασόλια με φακές beluga, παπαρδέλες καρότου, ψητή πιπεριά Φλωρίνης και βινεγκρέτ
Καρδιές σαλατικών, με καπνιστό σολομό, αγγούρι, αβοκάντο και dressing εσπεριδοειδών με παπαρουνόσπορο, τυλιγμένες σε φύλλα ρυζιού
Χυλοπιτάκι με παντζάρι, σύγκλινο Μάνης και ξύσμα πορτοκαλιού
Κριθαρότο με γαρίδες, σάλτσα bisque, ψητά ντοματίνια και λάδι βασιλικού
Σφυρίδα με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και σάλτσα μαύρης τρούφας
Φιλέτο κοτόπουλο, μαγειρεμένο σε κενό αέρος, με αγριόρυζο και τραγανά λαχανικά
Κότσι αρνιού κονφί με γλάσο λεμονιού αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι και πουρέ σελινόριζας
Entrecote σχάρας με αρωματικό βούτυρο, μαύρο αλάτι, πατάτες baby και σπαράγγια
Καραμελωμένα φύλλα ξηρών καρπών με παγωτό βανίλια, καραμέλα bitter και ανθό αλατιού
Τάρτα διπλής σοκολάτας αρωματισμένη με espresso
Sorbet (lime, μανταρίνι)
Παγωτό (βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Belgian)

ΛΕΥΚΑ

ΘΗΒΑΪΚΗ ΓΗ
(Μαλαγουζιά-Ασύρτικο) : Έντονο γευστικά και αρωματικά με στοιχεία που παραπέμπουν σε τριαντάφυλλο, λευκόσαρκα ροδάκινα, με νότες βοτάνων και μοσχολέμονου. Η ισορροπημένη και μεστή γεύση, με τη διακριτική οξύτητα συμπληρώνουν το πάζλ των αισθήσεων. Αλκοολικοί βαθμοί :13,5 %
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
(Ασύρτικο): Στη μύτη επικρατούν τα αρώματα αχλαδιού και βρεγμένης πέτρας μαζί με ανθικές και μπισκοτένιες νότες. Το στόμα είναι γεμάτο χωρίς να είναι καθόλου βαρύ, με όγκο αλλά και την ταυτόχρονη παρουσία φρεσκάδας που προσδίδει στο κρασί έναν κομψά ισορροπημένο χαρακτήρα. Αλκοολικοί βαθμοί :13,5 %
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(Επανομή, Chardonnay): Πλούσια αρώματα εσπεριδοειδών στη μύτη, ενώ στο στόμα παρουσία από ξηρούς καρπούς. Λιπαρό στόμα, κρασί νεοκοσμίτικο και πληθωρικό, που διαρκεί για ώρα, αφήνοντας μια θαυμάσια επίγευση. Αλκοολικοί βαθμοί :14,5 %
ΤΕΧΝΗ ΑΛΥΠΙΑΣ
(Δράμα, Sauvignon blanc- Ασύρτικο) : Εκφραστικός αρωματικός και γευστικός χαρακτήρας εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Η ισορροπημένη οξύτητα συνδυάζεται με τη διακριτική λιπαρότητα, προσφέροντας μας ένα πολύ αξιόλογο κρασί. Αλκοολικοί βαθμοί : 13%
ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
(Μαλαγουζιά): Στην μαγευτική Σαμοθράκη, στο νησί της Φτερωτής Νίκης, συναντάμε το νέο και μοναδικό οινοποιείο του νησιού το Μελμάρ. Με παρακαταθήκη την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις μαλαγουζιές του διεθνή διαγωνισμού Θεσσαλονίκης και το χρυσό μετάλλιο, θα σας εντυπωσιάσει με την ένταση των αρωμάτων του που παραπέμπουν σε ροδάκινο, βερίκοκο, περγαμόντο, δυόσμο, καθώς και για το πλούσιο και γεμάτο στόμα του. Αλκοολικοί βαθμοί : 13 %
MORE WINE
(Μαντινεία, Μοσχοφίλερο 100%): Απαλή ανθική μύτη λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών που συμπληρώνονται από νύξεις φρέσκων βοτάνων και πυρηνόκαρπων φρούτων. Στόμα με πολύ καλή οξύτητα και δροσερό τελείωμα. Αλκοολικοί βαθμοί : 12 %
ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ (Trebbiano – Μοσχοφίλερο - Ροδίτης)
Αλκοολικοί βαθμοί : 11,7%

ΚΟΚΚΙΝΑ

ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
(Νεμέα, Αγιωργίτικο): Πλούσιο ερυθρό κρασί με όμορφη αρωματική παρέμβαση από το δρύινο βαρέλι. Ισορροπημένο, με καλή οξύτητα και ευγενείς τανίνες. Αλκοολικοί βαθμοί : 13 %
ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ SYRAH
(Αφράτη Ευβοίας): Πλούσιο μπουκέτο με έντονα χαρακτηριστικά μπαχαρικών, πιπεριού, κανέλας, καπνού, όπου πλαισιώνονται από άφθονο μαύρο φρούτο. Ώριμες αισθητές τανίνες, με στρογγυλή μακριά επίγευση. Αλκοολικοί βαθμοί : 14%
ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΑΚΡΙΩΤΟΥ
(Αιγιαλεία, Pinot noir): Δροσερά αρώματα κόκκινων φρούτων με το δαμάσκηνο και το κεράσι να πρωταγωνιστούν, με την φράουλα να ακολουθεί, σε πιο μαρμελαδένια μορφή. Ελαφρύ, βελούδινο και ζουμερό στο στόμα, με μια φρέσκια αίσθηση και μια ευχάριστη επίγευση. Αλκοολικοί βαθμοί : 13%
ΔΥΟ ΕΛΙΕΣ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ
(Νάουσα, Syrah – Merlot - Ξινόμαυρο): Ευωδιές μαρμελάδας βατόμουρο, ρόδι και πελτές δαμάσκηνο, που πλαισιώνονται από ίχνη ξύλου δρυός, πιπέρι, καπνό, καβουρδισμένα αμύγδαλα και καρύδια, που καταλήγουν σε ένα στόμα κρεμμώδες, με καλό όγκο. Αλκοολικοί βαθμοί : 13,5%
ΡΑΨΑΝΗ RESERVE ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΣ ΤΣΑΝΤΑΛΗ
(Όλυμπος, Ξινόμαυρο – Κρασάτο - Σταυρωτό): Γευστικά και αρωματικά κυριαρχείται από φυτικούς αρωματικούς χαρακτήρες σε φόντο από φρουτώδη αρώματα βατόμουρου και δαμάσκηνου, αλλά και νότες από μπαχαρικά και γλυκόριζα. Στο στόμα κομψό με έντονη πληθωρικότητα. Αλκοολικοί βαθμοί : 13%
MERLOT ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ
Από τους αμπελώνες της Λάρισας, έρχεται ένα εκλεκτό ερυθρό μονοποικιλιακό κρασί από merlot που έχει παλαιώσει σε γαλλικά βαρέλια για 14 μήνες. Ένα κρασί με πλούσια αρώματα δαμάσκηνου, σοκολάτας, βανίλιας. Στο στόμα διακρίνεται για το πλούσιο σώμα του και την ιδιαίτερη επίγευσή του. Αλκοολικοί βαθμοί : 14%
ΑΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΒΑΝΤΙΣ
(Εύβοια, Syrah & Viognier): Το πάντρεμα του δυνατού ερυθρού Syrah (92%) με το λευκό και αρωματικό Viognier (8%) είναι η καλύτερη δυνατή προσέγγιση στην ισορροπία μεταξύ δύναμης και κομψότητας του απολαυστικού αυτού κρασιού. Αλκοολικοί βαθμοί : 14%
ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ (Grenache Rouge - Merlot – Cabernet Sauvignon)
Αλκοολικοί βαθμοί : 12%

ΡΟΖΕ

STORY ΘΗΒΑΪΚΗ ΓΗ
(Μούχταρο): Έντονο γευστικά και αρωματικά με φρουτώδη χαρακτηριστικά, που θυμίζουν φράουλα, βατόμουρο, βιολέτα και βότανα. Στο στόμα γίνονται αισθητές οι αρωματικές νότες του κόκκινου μήλου και του μαύρου φραγκοστάφυλου. Αλκοολικοί βαθμοί : 13%
MORE ROSE WINE
(Μαντινεία, Μοσχοφίλερο 100%): με εκχύλιση δύο ημερών έχουμε ένα ανοιχτόχρωμο ροζέ, που διαθέτει καθαρότητα φρούτων πολυπλοκότητα και πάχος, η ισορροπία της οξύτητας του και τα πλούσια αρώματα του το κάνουν ευέλικτο σε πολλούς συνδυασμούς. Αλκοολικοί βαθμοί : 13,5%
ΜΟΥΣΑΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
(Πύδνα Πιερίας, Ξινόμαυρο - Λημνιώνα): Γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά κόκκινων φρούτων, φρούτων του δάσους, βύσσινου, φράουλας και νότες μπανάνας. Μεστό σώμα με φρουτώδη αίσθηση στον ουρανίσκο, που αφήνει μία ευχάριστη επίγευση. Αλκοολικοί βαθμοί : 14%
ΠΟΤΗΡΙ ΡΟΖΕ (Ροδίτης-Grenache Rouge-Φιλέρι)
Αλκοολικοί βαθμοί : 11,7%

ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ – ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ

MOET ET CHANDON

 

PROSECCO GANCIA

 

MOSCATO D’ASTI GANCIA
Image module
Image module
Image module
ΣΑΛΑΤΑ

Καρδιές σαλατικών

με καπνιστό σολομό, αγγούρι, αβοκάντο και dressing εσπεριδοειδών με παπαρουνόσπορο, τυλιγμένες σε φύλλα 

ΟΡΕΚΤΙΚΟ

Γαρίδες σωτέ

με μπούκοβο και κρασί

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ

Κότσι αρνιού κονφί

με γλάσο λεμονιού αρωματισμένο με φρέσκο θυμάρι και πουρέ σελινόριζας

ΣΑΛΑΤΑ

Σαλάτα σπανακόπιτα

με αρωματικά βότανα , κρέμα φέτας και τραγανά πιτάκια

Κυριως Πιατο

Σφυρίδα φρικασέ

μαγειρεμένη σε κενό αέρος, με άγρια χόρτα

Image module
Image module
Image module